Smslån med utbetalning på kväll och helg

En krissituation när man behöver ett lån snabbt kan ske på en vardag likväl som på en helg. Olyckor och utgifter tar inte ledigt på röda dagar. Därför finns det långivare som erbjuder utbetalningar av lån dygnet runt alla dagar i veckan. 

Expresskredit

Har direktbetalning alla dagar i veckan till flera banker. Om man har en bank som använder direktbetalning betalas beviljad kredit ut omedelbart. De använder inte UC, vilket innebär att din kreditvärdighet inte försämras av en kreditansökan.

Lumify

De har snabba ansöknings- och utbetalningstider. Det tar några minuter från att man gör ansökan till att lånet betalas ut, alla dagar i veckan. Under förutsättningar att man inte behöver skicka in några dokument.

Meddelandelån

Hos Meddelandelån kan du få godkänt lån utbetalat på lördagar, men inte på söndagar. Meddelandelån betalar ut pengarna direkt när deras kundtjänst är öppen. Kundtjänstens öppettider är måndag-fredag kl 8.30-17:00 samt lördag 9:00-16:00. De tar inte UC och du kan identifiera dig antingen med Bank ID eller e-legitimation.

Brixo

Deras lån är inte sms-lån, utan blancolån, då deras granskningar av ansökan kan ta upp till 24 timmar. Däremot har de snabba utbetalningar när en ansökan väl är godkänd och accepterad. De betalar ut pengarna samma dag, även på helg. De accepterar betalningsanmärkningar men tar UC när man gör en låneansökan. Inkomstkrav för lånet är 150 000 kr per år. Utbetalning betalas endast ut till konton som tillhör personen som har ansökt om lånet. Om man är ett par går det alltså inte att ena parten ansöker om lånet och vill få det utbetalat till ett konto i in parters namn.

Att tänka på innan du tar sms-lån

Tänk på att dessa lån ofta kan vara relativt kostsamma. När en långivare är mer flexibel eller tar större risker kommer det ofta till ett pris. Fundera därför igenom om du verkligen behöver lånet. Ibland behöver man verkligen ett lån nu på en gång och man hittar ingen annan lösning. Då kan ett sms-lån vara ett alternativ. Om du kommer fram till att du behöver ett lån nu se över villkor och effektiv ränta hos långivarna innan du bestämmer dig. Lånet ska vara värt kostnaden och du bör se till att du kan betala i tid. Om du inte kan betala i tid kan du behöva skjuta upp återbetalningen eller att du får påminnelseavgifter. I båda fallen kan det bli väldigt dyrt.

Kontokredit – så får du pengar snabbt

En variant för att ha pengar lättåtkomligt är att skaffa en kontokredit istället för att söka separata lån. Då kan du enkelt ta ut pengar från krediten när du behöver. Det är betydligt lättare och snabbare än att ansöka om ett lån när det krisar. En låneansökan kan ta längre tid och det kan krävas att du måste skicka in dokument för att lånet ska godkännas, till exempel lönespecifikationer. Däremot om du har en kredit kan du bara göra ett uttag när det behövs. Oftast betalar man endast när man nyttjar krediten, så du kan ha den liggandes för nödfall. Sedan kan du antigen återbetala allt eller i delsummor. Behöver du göra ett snabbt uttag igen ett par månader senare kan du göra det. Du slipper onödiga ansökningsprocesser och risken att långivaren tar en UC som kan riskera din kreditvärdighet.