Lumfy kallar sin produkt för kreditlina, vilket fungerar som en vanlig kredit med vissa finesser. De trycker på att ansökan går snabbt och utbetalningarna likaså. Enligt Lumifys egen sida har de direktbetalningar 24/7 samtliga dagar i veckan. Det är dock beroende av vilken bank man har.

Ränta och avgifter

Lumifys ränta är 39,5%, sedan tillkommer uppläggningsavgiften på 695 kr och aviavgiften på 60 kr. Dessa kostnader gäller om du betalar av hela skulden vid första betaltillfället. Du kan också välja att dela upp återbetalningen, då tillkommer 695 kr i förlängningsavgift aviavgift för varje extra månad. Hur mycket lånet kommer kosta beror på hur många månader du betalar av på lånet. Efter att du startat en avbetalningsplan kan du också lösa skulden om du så önskar. Du behöver alltså inte fortsätta betala minimibeloppet varje månad, du kan istället betala din resterande skuld när du vill.

Så lånar du hos Lumify

Klicka på knappen ovan för att komma till Lumifys låneansökan. Där möts du av en slider för att välja lånebelopp. När du justerar den ser du också totalbeloppet att återbetala samt lägsta beloppet att betala samt när det ska betalas. När du går vidare får du fylla i personnummer, mailadress och telefonnummer. Du behöver sedan beställa en verifieringskod till telefonnumret och lägga in den. Sedan väljer du ett lösenord, med detta lösenord kan du sedan logga in på Lumify. När du har slutfört din ansökan är det möjligt att du behöver skicka in fler dokument till Lumify. De kommer i sådana fall att meddela dig om vilken ytterligare dokumentation de behöver för att kunna bedöma din låneansökan.

När Lumify har granskat din ansökan kommer du att få ett meddelande. Detta tar oftast bara några minuter. Om du lånet beviljas kan du få pengarna med direktbetalning inom 15 minuter dygnet runt. Bankerna som Lumify har direktbetalning till är SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken. Har du en någon bank betalas pengarna ut under dagen, om ansökan beviljas under förmiddagen på en vardag och under nästkommande vardag om din ansökan beviljas på en helgdag eller senare på en vardag.

Återbetalningen kan sedan göras på två vis. Antingen betalar du hela beloppet på en gång, eller så kan du göra delbetalningar. Då får du ett minimibelopp som du behöver betala vid respektive inbetalning. Skulle du efter några par månader vilja lösa hela skulden, istället för att göra återbetalningar, kan du göra det. Om du ska betala hela skulden är det viktigt att du ser till att du har det aktuella beloppet. För att se din kvarvarande skuld loggar du in på Lumifys konto. Där kan du också se deras betaluppgifter.

Lumifys villkor

För att beviljas ett lån behöver du vara mellan 18 och 75 år och vara fri från betalningsanmärkningar.

Så tycker kunderna om Lumify

Vi har letat efter omdömen om Lumify men inte hittat tillräckligt många för att kunna ge ett sammantaget betyg. Lumify fanns exempelvis inte alls på Trustpilot när denna granskning gjordes.

Av de få omdömen som vi har hittat uppskattar kunderna att lånet är lätt att få och att Lumify inte tar UC. Lumify får kritik för att lånebeloppet var för lågt samt att de är för dyra.

Om Lumify

Lumify ägs av Luma Finans AB, som ingår i en nordeuropeisk finansiell koncern. Luma Finans AB är verksam i Sverige och Danmark. Lumify i Sverige har sitt kontor i Stockholm.

Lumifys kundservice

Lumify kan nås både via mail och telefon, de har öppet måndag till fredag kl 9.00 – 17.00.Jämför erbjudandenFler jämförelser