FlexLimits kontokrediter är som ett kreditkort, men utan kortet. Uttag kostar inget och man kan göra ta ut och återbetala pengar flexibelt. Kontokrediten kan fungera som en buffert som man kan ha tillgänglig vid behov. Man betalar endast för det man nyttjar så behöver man inte extra pengar en period kan man låta krediten vara orörd tills man behöver den igen.

Ränta och avgifter

Månadsräntan för krediten är 3,25%, vilket blir 39% årsränta. Uppläggningsavgiften för krediten är 380 kr, vilket är en kostnad när krediten beviljas, uttagsavgift tillkommer inte. Däremot är aviavgifterna på 45 kr.

Minsta återbetalningen är 10% av skulden, dock minst 500 kr, per månad. Det går dock bra att betala av hela skulden på en gång. På så vis undviker du att betala mer ränta än nödvändigt. FlexLimit erbjuder också betalningsfria månader, kostnaden för detta är 200 kr för varje gång som en månadsbetalning skjuts upp.

Som exempel utgår vi ifrån att du ansöker och blir beviljad en kredit på 10 000 kr. Första månaden använder du 5 000 kr och vill betala tillbaka allt på en gång. Du behöver då betala uppläggningsavgiften på 380 kr, den nyttjade krediten på 5 000 kr, räntan på 163 kr samt aviavgiften på 45 kr. Den totala summan blir då 5 588 kr, totala kostnaden är därmed 588 kr. Den effektiva räntan är då 320%. Tar du sedan ut 5 000 kr igen nästa månad och väljer att betala av krediten på 3 månader betalar du 460 kr, vilket ger en effektiv ränta på 71%. Om du inte tar ut något allt från din FlexLimit kredit nästkommande månad betalar du endast aviavgiften, på 45 kr.

Så tar du kredit hos FlexLimit

Enligt FlexLimit själva tar en ansökan endast 3 minuter. Klicka på ansök-knappen ovan så kommer du till FlexLimits kreditansökan. Välj vilken kreditgräns du vill ha, 5 000 kr, 10 000 kr, 15  000 kr eller 20 000 kr. Du kommer då vidare för att fylla i dina personuppgifter och sedan till lånevillkor.

Du behöver godkänna lånevillkoren och kan sedan få besked på din kreditansökan. Om du blir beviljad krediten betalas pengarna ut under FlexLimits öppettider (8.30-17.00 på vardagar och 9.00-16.00 på lördagar). Har du Nordea eller Handelsbanken får du pengarna direkt för FlexLimit har direkt bankförbindelse med dem. Däremot till andra banker kan det ta 1-2 bankdagar för pengarna att överföras till ditt konto.

FlexLimits villkor

För att kunna bli beviljad en FlexLimit-kredit behöver du vara minst 20 år och max 75 år. Du måste vara folkbokförd i Sverige och måste ha en regelbunden inkomst, men ingen särskild summa som inkomstkrav. Betalningsanmärkningar godkänns ej och du får heller inte ha skulder till bolaget, eller öppna lån hos Meddelandelån.

Så tycker kunderna om Flexlimit

Vi har analyserat 2501 recensioner från oberoende källor, såsom exempelvis Trustpilot, och det genomsnittliga betyget för Flexlimit är 4.6. Vi betygsätter inte själva långivare eftersom vi samarbetar med dom.

Positiva kommentarer

Vanliga kommentar bland Flexlimits omdömen är att kunderna upplever att det är snabbt och smidigt. Många tycker att det är bra med kredit istället för lån, det är både lättare att få utbetalningar och återbetala. Vissa har tidigare tagit smålån ibland men nu övergått till kredit hos Flexlimit istället. Detta har sparat dem både tid och pengar. Några anser också att Flexlimit är billigare än liknande lån och krediter.

  • Bra med kredit istället för lån
  • Bra service
  • Snabb handläggning
  • Lätt att låna och återbetala
  • Trevlig kundtjänst

Negativa kommentarer

Bland de negativa kommentarerna finns några som inte har blivit beviljade krediter och är besvikna över detta. Några uppger också att de tycker att handläggningstiden varit lång.

  • Svårt att få kredit
  • Lång handläggningstid

Om FlexLimit

FlexLimit är en del av C Finance AB och är därmed ihopkopplat med Meddelandelån samt LuottoRaha i Finland.

FlexLimits kundtjänst

Du kan nå FlexLimit via telefon och mail, samt deras Facebook-sida. Deras öppettider är måndag till fredag kl 8.30 till 17.00 och lördagar 9.00-16.00.

Representativt räkneexempel:

Lånebeloppet är 5 000 kr och återbetalas i 360 dagar (vilket innebär 12 delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39%. Den effektiva årsräntan blir då 98,80%Jämför erbjudandenFler jämförelser