Cashbuddy har mindre lån som ska vara lätta att ansöka om. Om man är egenföretagare eller får sin inkomst från pension eller a-kassa kan man beviljas lån ändå. Något som inte alla långivare godkänner. Dessutom erbjuder Cashbuddy lån trots att man har betalningsanmärkningar, dock inte om man fortfarande har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Ränta och avgifter

Cashbuddy använder sig av bunden årsränta på 26,05%. De har inga extra avgifter, såsom uppläggningsavgift eller administrationsavgifter. Den effektiva räntan blir 29,40% och de håller sig därmed precis under gränsen för att vara en högkostnadskredit. Cashbuddy har upp till fem års återbetalningstid. Den bundna årsränta är densamma men tänk på att lånet kostar mer ju fler år du betalar av på det.

Om man lånar 12 000 kr över loppet av ett år ska man betala tillbaka 13 764 kr. Den totala kostnaden för lånet blir alltså 1 764 kr. Om man istället väljer den maximala återbetalningstiden, 60 månader, kommer man att betala 21 600 kr. Vilket innebär en total kostnad på 9 600 kr. Det kostar alltså betydligt mer om man väljer den längsta återbetalningstiden istället för den kortaste.

Så lånar du hos Cashbuddy

Klicka på länken ovan som tar dig till Cashbuddys låneansökan. Där väljer du först hur mycket du vill låna samt återbetalningstid och klicka vidare till nästa steg. För att komma vidare behöver du godkänna ansökan med BankID. Du kommer då att bli ombedd att uppge i boendekostnad, eventuella andra lån samt inkomst. Om du har angett en högre inkomst än den du har taxerat kan du också behöva skicka in lönespecifikationer. Detta för att styrka din inkomst. Du behöver också ange kontouppgifter till det konto som du vill ha lånet utbetalat. När man går vidare till nästa steg tar Cashbuddy en kreditupplysning vid UC.

Du får sedan besked direkt på skärmen. Cashbuddy skickar också alltid svaret på ansökan via brev. I vissa fall kan du bli ombedd att komplettera med mer dokumentation innan ansökan kan bli beviljad. När ansökan är godkänd betalas pengarna ut inom 1-2 bankdagar.

Så tycker kunderna om Cashbuddy

Vi har analyserat 15 recensioner från oberoende källor och det genomsnittliga betyget för Cashbuddy är 3.7. Vi betygsätter inte själva långivare eftersom vi samarbetar med dom.

Då vi inte har hittat särskilt många omdömen om Cashbuddy blir analysen något mindre nyanserad och kommentarerna färre.

Positiva kommentarer

Några kunder skriver som största fördel att de fick lån trots betalningsanmärkningar. Någon skriver att denne sökt lån hos andra långivare och nekats men Cashbuddy beviljade ett lån. Andra fördelar som läggs fram är att servicen varit snabb och bra samt att kundtjänsten varit trevlig.

  • Bra service
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Trevlig support

Negativa kommentarer

Några av kunderna påtalar att Cashbuddys lån är dyra. En kund som har varit i kontakt med kundtjänst anser också att denne fick ett otrevligt bemötande.

  • Hög kostnad
  • Otrevlig kundtjänst

Cashbuddys villkor

För att kunna beviljas ett lån behöver du vara minst 20 år, eller fylla 20 under nuvarande kalenderår. Du behöver ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige, därtill behöver du ha en deklarerad inkomst i Sverige. Inkomsten behöver inte vara förvärvsinkomst, det kan också vara från a-kassa eller pension. Du kan också ansöka som egenföretagare. Det går att få lån med betalningsanmärkningar, under förutsättning att man inte har ett aktivt skuldkonto hos kronofogden. Om man är försatt i konkurs, har skuldsanering eller är under förvaltarskap beviljas man ej lån hos Cashbuddy.
Vid en låneansökan använder Cashbuddy UC för att göra kreditupplysningen.

Cashbuddys kundservice

Cashbuddy erbjuder kundtjänst via mail och telefon på vardagar kl 8.00 – 17.00.

Representativt räkneexempel

Ett lån på 25.000 kr över fem år med bunden årsränta på 26,05 %. Effektiv årsränta är då 29,40 % och månadskostnaden blir 749 kr. Totala summan att återbetala blir 44.955 kr.Jämför erbjudandenFler jämförelser